Ste že kdaj obiskali jogo in se vam niti sanja ne kako bi se vaš otrok pridružil tako umirjeni dejavnosti?

Naj vam povem, da se joga za otroke razlikuje od tiste za odrasle. Pri odraslih je ura v tišini, posamezniki so usmerjeni vase, pri otrocih pa se pogovarjamo, pojemo, skačemo, se igramo, oponašamo živali in še kaj. 

V ospredju je igra in spoznavanje joge na sproščen in zabaven način.

Je zabavna in jo lahko vadimo kjerkoli. Med izvajanjem joge otroci dihajo, se gibajo in uživajo. Igrivi položaji kot so mačka, lev, miška in drugi, jih učijo osnov joge. 

Vsaka vadba joge vključuje gibanja in tehnike, ki dajejo otrokom znanje o telesu in dihanju, kar jim pomaga v šoli, vrtcu, pri drugih športih in življenjskih okoliščinah. Joga prinaša najboljše iz otroka, ljubezen, sprejemanje in moč od znotraj navzven.

UČINKI

joge za otroke

Čeprav je joga relativno mlada dejavnost za otroke ponuja veliko koristi, otroci jo obožujejo in zanimanje je vedno večje, v svoje programe jo vključujejo tudi ševilni vrtci in šole.

Večina otrok uživa v jogi, ker je zabavna in netekmovalna in ker veliko položajev oponaša živali in naravo. Danes je malo takih dejavnosti, kjer otroci ne tekmujejo med seboj. Joga pa jih spodbuja in gradi samozavest.

Joga gradi moč uma in telesa, neguje samozavest, telesno in čustveno zavedanje, pomaga zmanjšati stres in skrbi in povečuje osredotočenost in koncentracijo.