Odrasli si jogo predstavljamo kot telesno aktivnost, opravljeno v tišini in miru, kar pa mnogim otrokom ne bi bilo kaj prida po godu. Joga za otroke je pogosto živahna, igriva in seveda glasna na zabaven način. Otrokom lahko jogo priljubimo skozi igro, pravljice in joga kartice ali sestavljanke!

Kot vemo joga za otroke okrepi ravnotežje, moč, vzdržljivost in držo, poleg tega pa pripomore tudi k izboljšanju osredotočenosti, spomina in k zmanjšanju stresa in tesnobe. Da jogo otrokom naredimo čimbolj zanimivo, vanjo implementiramo živali, glasbo, umetnost in pripovedovanje. Joga kartice Mali Ganeša na igriv in slikovit način predstavijo jogo za otroke, predvsem pa so dovolj enostavne in razumljive tudi za najmlajše. Z malim slončkom Ganešo lahko jogo za otroke vadimo kjerkoli, tudi v udobju doma!

Da razmigamo možgane in ne samo telesa, nas slonček Ganeša vabi tudi k sestavljanju puzzel Pozdrav soncu. Puzzle Pozdrav soncu pomagajo otrokom razvijati motorične spretnosti rok in kognitivne sposobnosti. Pozdrav soncu je ena najbolj preprostih vadb joge, sestavljena iz zaporedja jogijskih položajev, ki so usklajeni z dihom. Ko otrok sestavi puzzle Pozdrav soncu in s tem razmiga miselne sposobnosti, lahko preizkusi jogijske položaje, ki jih na sestavljanki prikazuje slonček Ganeša.

Kako otroke privabiti k jogi na tri načine:

 

  1. Naj bo zabavno. Otroci so vizualna bitja, ki okolje in življenje vsrkavajo vase kot majhne gobice! Mali Ganeša jih s pomočjo joga kartic ali puzzel Pozdrav Soncu, igrivo povabi v svoj jogastičen svet!
  2. Vadite pred otroki. Otroci so radovedni in dokaj hitro oponašajo starše ter druge odrasle ljudi, poleg tega pa se vsi najbolj učimo – s posnemanjem! Ko bodo videli, da vadite jogo s pomočjo kartic mali Ganeša, bodo hitro želeli poskusiti tudi sami.
  3. Sledite jim. Otroku predlagajte naj izbere najljubšo Ganešino joga pozo in se mu pridružite.

Joga otroku, v dandanašnjem nenehno spremenljivem svetu, pomaga pri sprostitvi, izražanju čustev in samospoštovanju. Naredite si slonjo uslugo in s pomočjo kartic mali Ganeša in puzzel Pozdrav soncu, spodbujajte otrokove moči in zmožnosti, ter jih učite kako biti zdravi in samozavestni posamezniki.