Pravljični izleti v hribe

ČAS ZA DRUŽINO OB ODKRIVANJU NARAVNIH LEPOT 

Mali Ganeša se odpravi na pravljični pohod

Starši, ste si kdaj zaželeli, da bi šli v hribe in opazovali otroke, kako med tem uživajo in ne zgolj poslušali vprašanja: »Kdaj bomo že gor?«.

Z nami ne bo tako! Pohod bomo naredili zabaven in sproščen in otroci sploh opazili ne bodo da hodijo, so utrujeni ali koliko časa je že minilo saj se bomo na pot podali s pravimi gozdnimi prijatelji!

Hribi, narava, raziskovanje, pravljice, povezovanje z družino, joga, zabava, druženje …
Prav slišiš, vse to te čaka na naših pravljičnih družinskih izletih v hribe.

Si želite svojega otroka spodbuditi h gibanju in  preživeti svoj vikend v naravi in ne samo pred elektronskimi napravi? Bi lahko prebiranje pravljic popestrili še z gibanjem, igro in dihalnimi vajami?

mali ganesa & kacalinka

Pohodi so lahko tudi zabavni

Ker si naša ekipa želi, da bi otroci preživeli čim več kvalitetnega časa v naravi, ob raziskovanju vseh lepot Slovenije skupaj z družino, smo za vas pripravili prav posebne pravljične družinske izlete v hribe. Na izletih bo cela družina lahko odkrivala nove hribe po Sloveniji, ob tem pa opravljala različne naloge, iskala namige in reševala uganke.

Po opravljeni poti pa se bodo otroci razmigali z jogo ob poslušanju različnih pravljic.
Seveda, pa bomo poskrbeli tudi za to, da vaši želodčki ne bodo ostali lačni.

Raziskovanje narave in zabava

Naša Mojca Resnik je redno začela zahajati v hribe približno dve leti nazaj. V času korone, ko smo vsi bili precej omejeni glede izhodov in druženja, se je najraje zatekla v hribe. Tam je našla mir, svobodo in čas zase.

To veselje je iz dneva v dan samo še raslo. Začelo se je s pohajkovanji po nižjem hribovju, potem pa je želja po raziskovanju visokogorja postala vedno večja. Skoraj vsak vikend je izkoristila za pobeg v visokogorje in osvajala tudi dvatisočake.

Z željo, da bi približale slovenske gore čim večjemu številu otrok in tudi odraslim, se je letos vpisala na tečaj za planinsko vodnico.

Na našem prvem pohodu se je Mali Ganeša združil s Kačalinko Čalapinko in sta se odpravila na Valvasorjev dom pod Stolom.

Slonček Mali Ganeša in najbolj prikupna kača Kačalinka Čalapinka sta se v novembru odpravila na prav posebnen potep do Valvasorjevega doma.

Da so otroci prišli do vrha in sladkega presenečenja, pa so se morali podati na prav posebno potovanje skozi gozd, kjer so jih čakale različne naloge, uganke, dejavnosti in aktivnosti.

Kako je potekal naš izlet?

9.00 – 9.30: Zbor na parkirišču v dolini Završnice; prevzem navodil, ki te popeljejo na pot do Valvasorjevega doma; start samostojnega družinskega pohoda.

11.00: Pravljična joga, petje in ples s Kačalinko in pogovor z avtorico pravljice Anjo Kralj Okorn

12.00: Sladko presenečenje in žrebanje srečnih nagrajencev

12.30: Zaključek srečanja, samostojen pohod nazaj v dolino

 

PRIJAVA NA POHOD

2 + 8 =