Jesenski vikend oddih zate in tvojo družino

 

 

Vzemi si čas za družino in zase na jesenskem vikend oddihu z nami.

Vabimo te, da se nam pridružiš od 21. do 23. oktobra 2022 na Gorenjskem, na Kmetiji Tešnak v Hotavljah.

DO VIKEND ODDIHA LE ŠE

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

jesenski družinski oddih

PROGRAM DOŽIVETIJ

Na čudoviti lokaciji domačije Tešnak, ki se nahaja znotraj zelenega srca Slovenije, med hribi, travniki in drevesi, si bomo vzeli čas zase in za družino. Popolno mesto za ljubitelje narave, pohodnike, kolesarje in iskalce miru in tišine. Hiša je obnovljena po zakonitostih starodavnih vedenj, ki upoštevajo celovitost človeškega bivanja, zato vam izbe ponujajo mir, radost, ljubezen in priložnost, da se srečate s seboj in v nekaj dneh oddiha ugotovite, da imate vse to že v sebi. Sobe in apartmaji so popolno opremljeni z vsem kar potrebujete, vendar brez dodatnih motečih elementov, kot je televizija. Vabimo vas, da odložite elektroniko in utrip hitrega življenja in pustite, da se čas ustavi.

Za vas smo pripravili pester program delavnic:

PEKA KRUHA

Skupaj se bomo naučili pripraviti domač kruh iz ekološke moke. Vse potrebno za peko bomo priskrbeli mi, vi pa boste lahko v dobrem okusu domačega kruha uživali in razvajali brbončice z domačimi namazi, ki jih bomo preizkušali.

ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA

Izlet v naravo po bližnji okolici nam bo omogočil igro in spoznavanje čuječnosti skozi odkrivanje nalog, ki nas čakajo na poti do zaklada.

DEŽNA PALICA

Ustvarjanje dežne palice je prav posebno doživetje, ponuja krepitev fine motorike in spodbuja domišljijo, saj prav vsak otrok izdela svojo unikatno dežno palico. Ta palica je odličen pripomoček za umiritev, saj se ob njenjem premikanju sliši prijeten zvok, ki spominja na dež.

PRAVLJICA O ROŽLETU IN RISANJE ČUSTEV

Rožle je samorog z mavrično grivo, a ko ga prevzame čustvo, se spremeni tudi njegova griva. Knjige o Rožletu nas bodo popeljale v svet čustev, naučili se bomo odpihniti jezo, žalost in strah. Čustva bomo tudi narisali z vodenimi barvami.

NAMIG ZA GIB

V prijetnem okolju narave se bomo prepustili odkrivanju naravnih materialov, opazovanju gibanja jesenskih listov, ponavljajočih se vzorcev v naravi ter nabiranju zakladov, ki nam jih ponuja gozd. Oblike, barve, materiali in vzorci nas bodo popeljali v strukturirano in izjemno zabavno gibanje. S skupnimi močmi pa verjamemo, da nam bo uspelo zgraditi tudi zelo posebno, navidezno mandalo. Kako? Naj to zaenkrat ostane še presenečenje. 

MANDALA

Mandala je močno orodje za sprostitev. Ustvarjanje mandal v otroku ustvarja občutek miru, radosti in harmonije. Pomaga, da se lažje zberejo in osredotočijo.

SPROSTITVENA DELAVNICA Z BARSI (za otroke in straše)

Delavnica je namenjena spoznavanju Barsov in prijemov s katerimi se otroci sprostijo, umirijo in tudi lažje zaspijo. Staršem bomo zaupale kako izvajati prijeme, kar boste lahko kasneje izvajali tudi doma.

DRUŽINSKA JOGA

Družina je zelo pomembna in potrebna sta čas in skrb, da jo negujemo in omogočimo. Joga je kot nalašč za to! Otroci in starši uživajo v skupni vadbi joge in krepijo vezi, medtem ko drug drugega podpirajo in se zabavajo.

JOGA ZA SPROSTITEV IN MEDITACIJA (ZA STARŠE)

Joga s svojimi telesnimi položaji, dihalnimi tehnikami ponuja sprostitev telesa in uma in prinese dobro počujte in harmonijo. Meditacija nudi sprostitev, je tehnika s katero pridemo v stik s seboj.

Uživali bomo tudi ob zvokih tibetanskih posod.

PRAVLJIČNA KMETIJA DOŽIVETIJ V OSRČJU NARAVE

 

PRIJAVE IN CENA

Cena: 350 evrov za eno odraslo osebo in 1. otroka do 12.leta

Druga odrasla oseba 180 evrov, drug otrok 110 eur.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE. 

Celotno plačilo mora biti poravnano do pričetka oddiha.

*Prijave so možne do zapolnitve mest. Nastanitev v dvoposteljni in štiri posteljni sobi.

KDAJ: 21. – 23. oktober 2022
KJE: Tešnak, domačija doživetij

 

REZERVIRAJTE MESTO ZASE IN SVOJO DRUŽINO

6 + 9 =

PLAČILO

Cena vključuje:

 • 2 nočitvi na kmetiji Tešnak,
 • 6 uravnoteženih obrokov iz lokalnih sestavin,
 • delavnica peke kruha,
 • ustvarjalne in gibalne delavnice,
 • jahanje ponijev,
 • voden izlet in iskanje skritega zaklada,
 • branje pravljic o Rožletu (pogovor in risanje čustev)
 • delavnica družinske joge za otroke in odrasle,
 • sprostitvena delavnica Barsov za otroke in starše,
 • delavnica ustvarjanja mandal, dežne palice,
 • vodena joga za sprositev in meditacija za odrasle.

V ceno ni vključeno:

 • prevoz na oddih,
 • turistična taksa,
 • uporaba savne,
 • Bars terapija,
 • masaža

Z vami bomo

Maja Podpečan

Maja je učiteljica joge za otroke, Hatha joge, Aerial joge in ustanoviteljica Mali Ganeša. Je diplomirana vzgojiteljica predšolskih. Svojo ljubezen do dela z otroki je spoznala v srednji šoli, kjer je kot prostovoljka delala v vrcu. Ima veliko izkušenj z otroki, v vrtcu je bila zaposlena 10 let, vodila je rojstne dneve otrok, sodelovala z različnimi organizacijami po Sloveniji, ki delajo z otroki in mladimi (mladinski center, taboniki, šole). Že 7 let organizira in vodi delavnice joge za otroke in družine, v tem času je odvodila že 1500 uric.  Vodi izobraževnja tako za strokovne delavce, kot za starše o jogi za otroke. Je večna učenka in v svojem prostem času se najraši izobražuje. Trenutno izpopolnuje svoje znanje na nadaljevalnem učiteljskem tečaju joge, kmalu pa jo čaka novo izobraževanje masaž za dojenčke. Zelo rada bere knjige in uživa s svojo psičko Zoe. Je Aceess Bars praktik in izvaja terapije.

Mojca Resnik

Mojca je učiteljica joge za otroke in diplomirana učiteljica razrednega pouka. Za sabo ima že veliko izkušenj dela z otroki. V svoje delo in poučevanje vključuje igrive dejavnosti, saj to otrokom prinaša največ motivacije, zabave in veselja. Ukvarja se tudi z Aceess Bars terapijam, energijsko tehniko, ki na nežen način sprošča blokade, misli in prepričanja, ki jih imamo in nam onemogočajo, da bi lahkotno kreirali svoje življenje na vseh področjih. V prostem času pa najraje hodi v gore, kjer najde mir, svobodo in občuduje lepote narave

Špela Gornik

Z nasmeškom na obrazu, energijo v duši in toplino v srcu, se je vedno pripravljena podati na odkrivanje novih poti in izzivov. Kot vzgojiteljico predšolskih otrok jo je radovednost do drugačnih šolskih sistemov ponesla v tujino, kjer je dve leti delala kot varuška. Polna novih znanj, idej in izkušen se je vrnila v Slovenijo in začela raziskovati kaj več, kaj novega lahko ponudi našim otrokom. Zaneslo jo je do izobraževanja za učiteljico joge za otroke.

Prva sezona joge za otroke v vrtcih je za njo. Občutki pa pravi, da so neopisljivo lepi. Da so otroci kot spužve in pijejo znanje vsepovsod, je ponovno izkusila na lastne oči. Na uricah joge je bilo otrokom tako zabavno, da kdaj sploh niso želeli domov.

Kot pravi, jo joga umiri in napolni s pomirjujočo energijo. Z veseljem pa se napolni tudi z adrenalinom. Takrat se poda v plezalno steno, na kakšno ferato ali v zimskem času na smučišče tern a turno smuko. Veliko časa preživi v hribih, kjer se ji včasih zdi, da se čas kar malo ustavi. Najbolj vesela je, ko lahko uživa v lepih razgledih. Zelo rada ima družbo, s katero se pošteno nasmejijo in radi poklepetajo v dolge večere – sploh poleti. Takrat pa jo zagotovo lahko srečaš kje, ob dobri kepici sladoleda.

 

Vesna Turšič

Vesna je mamica trem otrokom in ženska, ki rada raziskuje življenje. Po poklicu je socialna delavka, dela pa tudi kot plesna pedagoginja že 15 let. Delo z otroki je poleg plesnih vaj in delavic pridobivala tudi kot študentka v vrtcu, kot dolgoletna tabornica, sodelovala pa je tudi pri počitniških programih Društva prijateljiev mladine. Ima opravljen tečaj za učiteljico joge za otroke.

Tadej Marinič

Tadej se ukvarja s klasično, športno in švedsko masažo. Za sabo ima že več kot 8 let izkušenj. Sodeloval je že na različnih joga in velnes oddihih. Poleg tega pa je glavni organizator dobrodelnega dogodka Aktivno Posočje. Je tudi inštruktor vodenih vadb in osebni trener. V prostem času pa rad športa, bere in meditira.

Ponudba in prehrana

Na kmetiji bodo za vas bodo pripravljene polnovredne jedi, iz domačih lokalnih sestavin. 

Ponujajo tudi veliko možnosti za različne dogodivščine kot je jahanje ponijev, peka domačega kruha, kvačkanje, polstenje ovčje volne ali izdelava domačih mazil.

Kaj vse bomo počeli?

 

 • Jahanje ponijev 
 • Delavnica peke kruha
 • Družinska joga
 • Iskanje skritega zaklada
 • Ustvarjanje dežne palice
 • Ustvarjanje mandale iz naravnih materialov
 • Pravljice o Rožletu (pogovor o čustvih: jeza, žalost, strah)
 • Delavnica ustvarjalnega giba
 • Sprostitvena delavnica Barskov za otroke in starše
 • Joga in vodena meditacija za odrasle

Preberite si več o namestitvi: Kmetija Tešnak Hotavlje

Dodatna ponudba

Finska savna

Finska savna ima običajno temperaturo med 65 in 80 °C ter vlažnostjo od 15 do 20 %. Vročina nam pomaga razbremeniti mišice, sprosti naše telo in um, zmanjša stres, izboljša cirkulacijo ter izboljša spanec. Sveži zeliščni vonji eteričnih olj pozitivno vplivajo na naše počutje, blagodejno pa delujejo tudi na naša dihala. Zunaj savne vas čaka udoben ležalnik namenjen sprostitvi in regeneraciji.

CENA ZA DVOURNI OBISK

 • 3-4 OSEBE / 30 EUR
 • 2 OSEBI/ 25 EUR
 • 1 OSEBA/ 15 EUR

Bars terapija

Bars terapijo bo izvajala Mojca Resnik. Bars terapija traja eno uro. Cena ene bars terapije je 50 €. 

Access Bars je nežna tehnika, kjer z dotikom 32 točk na glavi, možgani po 15 minutah tretmaja preidejo v theta stanje, ki je stanje globoke relaksacije in aktivira samozdravljenje telesa ter odpira prostor zavedanja v našem življenju. Zgodi se razelektritev in na ta način se sprostijo vse energije, ki so ujete v možganih in telesu.

Te točke vsebujejo vse omejitve, misli, ideje, prepričanja, čustva, sodbe in razmišljanja, ki ste jih shranili v kateremkoli življenju in vas zdaj omejujejo, da zavestno izbirate in tako ustvarjate svoje življenje na vseh področjih. Raztapljajo se glavne blokade iz vseh področij življenja in telesa. Obstaja točka – bar za zdravljenje, radost, telo, spolnost, denar, komunikacijo, prostor, čas, itd.

Z barsi omogočamo, da se velike spremembe v življenju zgodijo lahkotno. Vsak bars tretma je drugačen. V najslabšem primeru se boste počutili, kot da ste pravkar prejeli najboljšo masažo v življenju. V najboljšem primeru pa se lahko vaše celotno življenje spremeni v nekaj večjega.

Masaža

Sprostitveno masažo celotnega telesa bo vodil Tadej Marinič. Tadej je odličen maser z veliko izkušnjami. Ukvarja se tudi s švedsko in športno masažo. 

Masaža traja eno uro. Cena je 50 € .

Prijave za bars terapijo in masažo zaradi lažje organizacije sprejemamo do 1. 10. 2022.