O nas

UČITELJICE JOGE ZA OTROKE

IDEJNI VODJA IN UČITELJICA JOGE

Maja Podpečan

Sem  idejni vodja Malega Ganeše. Idejo o jogi za otroke sem dobila v času pisanja diplomske naloge.

Z jogo sem se prvič srečala že kot srednješolka, vendar sem z redno vadbo začela leta 2014, ob enem težjih trenutkov v mojem življenju. Takrat mi je bila v oporo, pokazala mi je pot naprej in mi dala moč.

Takoj se je rodila velika ljubezen do joge, zato sem želela poglobiti svoje znanje in se začela izobraževati.

Ob redni vadbi sem imela priložnost spoznati pozitivne vplive joge. V sebi sem našla mir in tišino, zato sem se še toliko bolj zavedala hrupnega okolja, ki sem ga vsakdan srečevala ob delu v vrtcu.

Zaradi mnogih pozitivnih sprememb, ki sem jih doživela, sem jogo začela vključevati tudi pri delu z otroki. Otroci, so jo takoj vzljubili in se jo vedno znova veselili.

Vpliv joge na vedenje otrok, pa sem kasneje predstavila v svoji diplomski nalogi.

2015 sem se udeležila izobraževanja Pravljične joge, pri Urški Božič Križaj. Že v naslednjem letu pa sem zaključila učiteljski tečaj Hatha joge 200 ur pri Nataši Rhind-Tutt in Evi Debevec in hkrati pridobila diplomo za strokovno delo v športu, 2.stopnje, Učitelj joge JZS 300ur.

Mednarodni certifikat joge za otroke YAI sem opravila 2018 pri Cayetani Rodenas , prav tako sem pod njenim vodstvom leto kasneje opravila še jogo za najstnike.

V 2019 sem spoznala Mino Morrgan, ki me je popeljala v svet joge s hamako in  opravila sem učiteljski tečaj Unnata Areial joge.

Sem učiteljica in učenka hkrati. Svoje znanje sproti izpopolnjujem. Poleg izobraževanj pa si znanje gradim z izkušnjami ob delu z otroki. Prav otroci so moji največji učitelji. Sem vzgojiteljica v vrtcu Najdihojca. Jogo za otroke pa vodim v sodelovanju z več vrtci v Ljubljani in organizacijami po celi Sloveniji.

Prav  otroci pa so bili moj navdih, da sem ustvarila tudi prve slovenske joga kartice za otroke.

UČITELJICA JOGE

Mojca Resnik

Želja predajati različno znanje otrokom se je začela že v najstniških letih, zato je bil vpis na Pedagoško fakulteto precej pričakovan. Po končani fakulteti se je moja karierna pot začela s poučevanjem v oddelku podaljšanega bivanja, se nadaljevala s poučevanjem angleščine v 1. triadi, trenutno pa uživam v delu kot razredničarka učencem na razredni stopnji. V meni je vedno bila želja po še nečem, da se želim še bolj izraziti in še več doprinesti temu svetu. Ko sem prvič videla Majo in jogo za otroke, sem se takoj prijavila na njeno izobraževanje, da tudi jaz postanem učiteljica joge za otroke. Joge takrat sicer nisem pogosto izvajala, danes pa si težko predstavljam dan brez nje. Moj vsakdan se začne s pozdravom sonca, tako že navsezgodaj lahko začnem svoj dan v dobri energiji. Ko sem v začetku l. 2021 opravila tečaj joge za otroke, sem to želela preizkusiti še pri svojih učencih.

Ker sem videla, kako zelo všeč jim je joga, sem se odločila, da s septembrom začnem izvajati pravljično jogo kot interesno dejavnost na šoli, kjer poučujem.  Njihovo navdušenje mi je dalo zagon, da sem na pravi poti in da želim jogo približati še večjemu številu otrok. Tako sem se pridružila ekipi Mali Ganeša in trenutno širim pravljično jogo še v Škofjo Loko in okolico Medvod.

Poleg joge pa svoj mir, svobodo in užitek najdem tudi v gorah. Ta ljubezen je iz dneva v dan postajala večja in skoraj ni bilo prostih dni, ki jih ne bi izkoristila za obisk gora. Tudi to ljubezen sem želela širiti naprej, zato vodim tudi planinski krožek za otroke na razredni stopnji. Veselje, igrivost in brezskrbnost otrok mi daje zagon, spodbudo in me vedno znova opominja, da ne smemo pozabiti na našega notranjega otroka in biti v življenju bolj lahkotni in radostni. 

UČITELJICA JOGE

Špela Gornik

Z nasmeškom na obrazu, energijo v duši in toplino v srcu, sem se vedno pripravljena podati na odkrivanje novih poti in izzivov. Kot vzgojiteljico predšolskih otrok me je radovednost do drugačnih šolskih sistemov ponesla v tujino, kjer sem dve leti delala kot varuška. Željna novih znanj in izkušen sem se vrnila v Slovenijo in začela raziskovati kaj več, kaj novega lahko ponudim našim otrokom. 

Kot bivša plesalka sem začela bolj aktivno delati na plesnem področju in se tako po spletu okoliščin udeležila tudi Majinega izobraževanja za učiteljico joge. V meni je pustilo neko posebno iskrico, ki jo sedaj z velikim veseljem prenašam naprej na otroke. 

Poleg varnosti, odgovornosti in strokovnosti skrbim tudi za otroško navihanost, iskrenost v njihovih srcih, jih naučiti prisluhniti ter kako se je včasih prijetno tudi umiriti. 

Od septembra pa skupaj z otroki v dveh vrtcih odkrivamo nove jogijske pravljice, pustolovščine, odkrivamo zaklade, spoznavamo položaje s pomočjo joga kartic, dihamo, barvamo, se umirjamo in včasih rajamo. 

Znanje joge uporabljam tudi v vsakdanjem življenju pri delu varuške, ki ga trenutno opravljam, pri vsakodnevnih obveznostih ter zase – za mojo dušo, da se umirim in sprostim. 

UČITELJICA JOGE

Petra Premrl

Po izobrazbi sem magistrica socialnega dela, zaposlena na centru za socialno delo na področju otrok in mladostnikov, ki imajo težave v odraščanju. Že od nekdaj me veseli delo z otroci in mladimi,  skupaj z njimi si želim iskati načine kako biti dobro v svetu.

Tekom študija sem dodatno znanje in vsebine iz področja otrok in mladostnikov pridobivala še iz drugih izobraževanj: promotor zdravja, sprostitvene delavnice, joga za otroke in joga za najstnike. Zaradi različnih stvari, ki se nam zgodijo v življenju, me je pot zanesla tudi v raziskovanje psihoterapije otrok in mladostnikov. 

Poleg navedenih izobraževanj, pa mi je tisto najbolj pomembno znanje dalo samo življenje. Danes sem prepričana, da je življenje naš največji učitelj, ki nam lahko da tista najpomembnejša znanja, zaradi katerih smo znotraj sebe lahko zares srečni. Pomembno se mi zdi, da z našim delom otrokom in mladim dajemo varen prostor v katerem bodo sprejeti, slišani in v katerem bodo dobro. 

Poleg dela na področju otrok in mladih, pa me zanima še veliko drugih stvari. V prostem času najbolj uživam v naravi, neizmerno ljubim morje, rada preberem dobro knjigo in prisluhnem zvoku gongov in tibetanskih skled. Rada sem v družbi mojega štirinožnega prijatelja in drugih oseb, ki so prijatelji moje duše.

Ko sem se srečala z jogo za otroke in najstnike, sem takoj vedela, da je to nekaj kar mora postati del mojega znanja in da si želim tudi sama izvajati urice joge.

Let izkušenj

Zadovoljnih otrok

izpeljanih tečajev joge za otroke

učiteljice joge

tečaji

specializirani za

Otroke

Spoznavanje joge na igriv in zabaven način
skozi pravljice, igre in pesmi. 

Družine

Druženje in povezovanje skozi odkrivanje jogijskih položajev in joge v paru.

Najstnike

Kul joga za kul najstnike. Spoznavanje joge na zabaven način.

vizija

Malega Ganeše

Je učiti jogo na igriv in zabaven način ter s tem otrokom in najstnikom ponuditi orodja, ki dajejo znanje o telesu in dihanju, kar jim pomaga pri vseh življenjskih okoliščinah.

Galerija

Poglej si utrinke iz naših druženj.