Poletne počitnice za otroke

 

VARSTVO OTROK IN AKTIVNE POLETNE POČITNICE

POLETNE POČITNICE V OSRČJU ČUDOVITE NARAVE 

Hiša Pečovnik leži na pobočju mogočne Raduhe v zaselku Strmec v občini Luče v Zgornji Savinjski dolini. Popolnoma obnovljena stara samotna kmetija je v pisnih virih prvič omenjena že leta 1426.

V novem sodobnem turističnem objektu je na voljo 9 sob s 25 posteljami, kuhinja, večji večnamenski prostor (primeren za seminarje, predstavitve, poslovna kosila, predavanja itd.), v kleti pa so prostori za rekreacijo in sprostitev.

Neposredna okolica kmetije nudi najrazličnejše možnosti preživljanja prostega časa; od aktivnega športnega udejstvovanja do lenobnega poležavanja v senci mogočnih dreves in stoletnih gozdov.

V dveh turističnih objektih na kmetiji je skupaj na voljo 75 ležišč – 7 sob s štirimi kopalnicami.

KAJ BOMO POČELI?

Na raznolikem in izvrstnem preživljanju počitnic se bomo srečali z naslednjimi dejavnostmi: 

• Spoznali bomo način dela in življenja na kmetiji (povsem drugačnokot je to mestu).

• Skrbeli za celo vrsto domačih živali: kravekonjiprašičikokošizajcikoze, ovce

• Nabirali bomo številna zdravilna zeliščaarnikalapuh, rmanmaterina dušica …

• Opazovali številne divje živalisrnejelenezajcelisicezelo številne ptice …

• Se preizkusili v plezanju po umetni plezalni steni.

• Sprehajali se po urejeni gozdni učni (sprehajalni) poti.

• Vsako jutro se bomo razgibali z jogo za otroke.

• Izdelovali mandale na prostem iz naravnih materialov.

• Ustvarjali lovilce sanj in čarobne stekleničke.

Imate doma mladega nadebudneža starega med 7 in 12 let?

Ne veste, kam z njim med šolskimi počitnicami? 

Želite, da počitnice preživi aktivno? 

Zakaj se ne bi na zabaven način naučil kaj novega?

Rad odkriva gozdne poti? 

Išče zaklade v naravi? 

Poje pesmi ob ognju?

Šteje zvezdne utrinke? 

Se vsako jutro prebudi ob mirni glasbi ter pozdravSonce?

Si izdelal lovilec sanj, da bodo njegove sanje še lepše? 

Se začel zavedati svojega telesa in občutkov v njem?

ODDAJTE POVPRAŠEVANJE IN SI REZERVIRAJTE MESTO

6 + 7 =

Z VAMI BOVA

Maja Podpečan

Maja je učiteljica joge za otroke, Hatha joge, Aerial joge in ustanoviteljica Mali Ganeša. Je diplomirana vzgojiteljica predšolskih. Svojo ljubezen do dela z otroki je spoznala v srednji šoli, kjer je kot prostovoljka delala v vrcu. Ima veliko izkušenj z otroki, v vrtcu je bila zaposlena 10 let, vodila je rojstne dneve otrok, sodelovala z različnimi organizacijami po Sloveniji, ki delajo z otroki in mladimi (mladinski center, taboniki, šole). Že 7 let organizira in vodi delavnice joge za otroke in družine, v tem času je odvodila že 1500 uric.  Vodi izobraževnja tako za strokovne delavce, kot za starše o jogi za otroke. Je večna učenka in v svojem prostem času se najraši izobražuje. Trenutno izpopolnuje svoje znanje na nadaljevalnem učiteljskem tečaju joge, kmalu pa jo čaka novo izobraževanje masaž za dojenčke. Zelo rada bere knjige in uživa s svojo psičko Zoe. Je Aceess Bars praktik in izvaja terapije.

Špela Gornik

Z nasmeškom na obrazu, energijo v duši in toplino v srcu, se je vedno pripravljena podati na odkrivanje novih poti in izzivov. Kot vzgojiteljico predšolskih otrok jo je radovednost do drugačnih šolskih sistemov ponesla v tujino, kjer je dve leti delala kot varuška. Polna novih znanj, idej in izkušen se je vrnila v Slovenijo in začela raziskovati kaj več, kaj novega lahko ponudi našim otrokom. Zaneslo jo je do izobraževanja za učiteljico joge za otroke.

Prva sezona joge za otroke v vrtcih je za njo. Občutki pa pravi, da so neopisljivo lepi. Da so otroci kot spužve in pijejo znanje vsepovsod, je ponovno izkusila na lastne oči. Na uricah joge je bilo otrokom tako zabavno, da kdaj sploh niso želeli domov.

Kot pravi, jo joga umiri in napolni s pomirjujočo energijo. Z veseljem pa se napolni tudi z adrenalinom. Takrat se poda v plezalno steno, na kakšno ferato ali v zimskem času na smučišče tern a turno smuko. Veliko časa preživi v hribih, kjer se ji včasih zdi, da se čas kar malo ustavi. Najbolj vesela je, ko lahko uživa v lepih razgledih. Zelo rada ima družbo, s katero se pošteno nasmejijo in radi poklepetajo v dolge večere – sploh poleti. Takrat pa jo zagotovo lahko srečaš kje, ob dobri kepici sladoleda.