Pravljica Mali Ganeša in njegova skrivnost

Zgodba z dodano vrednostjo, ki združuje gibanje, dihalne tehnike ter pozitivne afirmacije.

Razumevanje čustev

Spodbuja k opazovanju in prepoznavanju čustev

Spodbujanje gibanja

Otroci se preko knjigice spoznajo z jogo

Krepitev koncentracije

Na različne načine spodbuja otrokove kognitivne sposobnosti

Zakaj je pravljica tako posebna?

Slonček s svojim zgledom najmlajše uči, kako lahko z izbranimi mislimi, besedami in dejanji tudi manj sončni dnevi, ko zapiha veter strahu, udari strela jeze ali dežuje od žalosti, postanejo prijetnejši ter polnejši razumevanja do drugih in sebe.

ČUSTVENA INTELIGENCA

Spodbuja k opazovanju in prepoznavanju čustev ter soočanju z njimi.

PREMAGOVANJE STRAHU

Z dihalnimi tehnikami, pozitivnimi afirmacijami in zgodbo spodbuja k premagovanju ovir in strahov.

TELESNI RAZVOJ

Pravljična joga spodbuja otroke h gibanju, pomaga krepiti mišice in spodbuja pravilno držo.

UMIRJANJE

Otroku pomaga razviti občutek miru in sprostitve ter ga nauči raličnih tehnik obladovanja stresa.

Mnenja strokovnjakov

“Uvajanje redne vadbe Pozdrava soncu v vsakdan otroka je dobra podlaga za postopno uvajanje ozaveščene nege pokončnosti v predšolskem in šolskem obdobju. Knjiga je smiselna, topla in srčna razširitev že obstoječe in dobre vadbe. Malemu slončku se s svojo domišljijo in telesom lahko pridruži vsak Ciciban, z ustrezno redno podporo zainteresiranih staršev in vzgojiteljev.”

 

Saša Staparski Dobravec,

dr. med. spec.

“Pravljica o Malem Ganešu prikaže na izredno igriv in razumljiv način, kako se lahko lažje soočamo z vsakdanjimi izzivi in uresničimo svoje sanje. Ponudi nam odlične tehnike in načine, ki nam pomagajo pri soočanju z našimi čustvi, pri premogovanju strahu in zaupanju vase. Na zelo zanimiv način pa nam prikaže, kako se naše želje lahko uresničijo tudi v drugačni obliki, kot si je naš um zamislil, samo odpreti se potrebujemo za različne možnosti.
Izredno sem hvaležna, da sem spremljala Majo ob nastajanju knjige in vem, da to, kar je ubesedila v zgodbi, živi tudi sama in je zelo lep primer, kako si lahko uresničimo svoje želje.”

Mojca Resnik,

dipl. učiteljica razrednega pouka

“Slonček Ganeša nam na čudovit način pokaže pot do uresničitve svojih sanj – želel si je leteti. Žal ni poznal poti, vedel je le da potrebuje moč. Moč pa bi mu omogočila, da bo sprejet in da ga bodo imeli radi. Čutil je strah, sram in žalost, ni si zaupal. Sonce ga je opogumilo in mu osvetlilo pot zaupanja, poguma in prepričanja, da zmore.
Kako lahko otrokom (in sebi) odrasli pomagamo, da v sebi najdejo tako moč? Slonček je naletel na slap, zmaja, krokodila, kačo, psička in na koncu žirafo; zato je lahko odplaknil skrbi, odpihnil strah, z vajami okrepil moč in gibčnost ter sanje uresničil s pomočjo prijateljev. Okrepil je sebe. Ko je zaupal sebi, je lahko zaupal tudi drugim; ko je čutil ljubezen do sebe, je lahko sprejel tudi ljubezen drugih.”

Tatjana Zidar Gale,

psihoterapevtka, predavateljica retorike in medosebnega komuniciranja

Prelistaj knjigico

S klikom na sličico si lahko ogledate prvih 6 strani knjigice

Mali Ganeša ima tudi svojo pesem!

Poslušaj jo in se nauči preprosto koreografijo, ki razmiga telo, te umiri in odnese vse skrbi!

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

OB NAKUPU PREJMI DARILO!

Naroči pravljico Mali Ganeša in njegova skrivnost

25.00

Na zalogi: Naroči danes in dobi paket v roku 2-4 delovnih dni.

~

Varni načini plačila

Narejeno v Sloveniji

Brezplačna dostava

Sklop gibanja Pozdrav soncu je tradicionalna jogijska vaja. Izvorno ime teh vaj je Surya Namaskar, kar v sanskrtu pomeni pozdrav soncu.

Gre za zaporedje položajev, ki tekoče prehajajo iz enega v drugega ter s tem ustvarjajo sinhrono gibanje, ki je povsem usklajeno z dihanjem.

Vadba teh vaj na enostaven način hitro, varno in celovito prebudi telo, ga pretegne, ogreje, hkrati pa umiri neustavljivi tok misli ter ublaži različna čustvena stanja.

Maja Podpečan je bila sramežljiva in zadržana deklica, ki je imela veliko strahov. Bala se je pajkov, teme, nastopanja in še česa. Danes se vsemu temu le nasmehne, saj pozna številne sprostitvene tehnike, s katerimi lahko vse te strašne nadloge z lahkoto reši. Noben strah je ne ustavi več!

Svojo veliko ljubezen do otrok je odkrila že zelo zgodaj. Je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok in mednarodno certificirana učiteljica joge. Svoje poslanstvo je našla v predajanju znanja najmlajšim. Ustanovila je šolo joge za otroke pod imenom Mali Ganeša. Vodi različne delavnice joge za otroke, družinske delavnice ter različna izobraževanja. Je avtorica prvih slovenskih joga kartic in sestavljanke Pozdrav soncu. 

Anja Petrarca je zaljubljena v risanje in ustvarjanje, odkar pomni. To je bil dolga leta le njen strasten hobi. Ko je postala mama, pa ji je življenje poslalo močan klic – takrat je začutila, da je prišel čas, da ilustriranje postane tudi njen poklic. Med umetniško svobodo in neskončnim ustvarjanjem čas in prostor zanjo ne obstajata. S pomočjo igrivih zamisli, barvitih potez in veliko mero srca svoje ilustracije oživlja s toplino, prisrčnostjo in spodbudnimi sporočili. Tudi čudovita podoba slončka Ganeše je oživela pod njenim čopičem.

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali je potrebno jogijsko predznanje otrok?

Pomembno je, da je prvi stik z jogo prijeten, zato jo otrokom ponudimo skozi pravljico na sproščen in zabaven način. Predznanje ni potrebno, saj so v knjigi narisani položaji, kateri otroke povabijo k izvajanju. Na koncu knjige je opis vseh položajev.

Za koliko stare otroke je primerna knjigica?

Knjiga je namenjena mlajšim in starejšim otrokom. Pravljica je napisana zelo skrbno in  premišljeno. Nastala je v sodelovanju z več strokovnimi delavci (družinsko terapevtko,  vzgojiteljico in joga učitelji). Namenjena je otrokom od 3. do 12. leta starosti. Lahko pa jo  preberejo tudi odrasli, ko si želijo ponovno prebuditi otroka v sebi in se prepustiti domišljiji.  

Z mlajšimi otroki si lahko pogledate ilustracije, saj so zelo velike in barvite, da pritegnejo  otroško pozornost. Lahko tudi oponašate gibanje živali in se ob ilustracijah pogovarjate. 

Z starejšimi otroki, lahko pravljico berete in se ob branju tudi razgibate z različnimi položaji,  ki so v knjigi in sprostite z tehnikami za sproščanje. 

Lahko jogo ob knjigici otroci izvajajo sami ali je potrebno, da jo tudi starši/odrasli?

Otroci lahko izvajajo položaje sami, saj jih slonček spodbuja in vabi h gibanju. Položaji so narisani, da otroci sami tudi ob sliki lahko naredijo položaj.

Ali je nujno, da otroci izvajajo jogijske elemente ali lahko samo preberejo pravljico?

Izvajanje položajev ob branju ni nujno, je doprinos pravljici, vendar pa jo lahko vedno vzamete v roke in samo preberete.